Kursstart!

Idag inledde jag höstens vinkurser med ett tillfälle i Larsmo. Det var roligt och jag hoppas deltagarna också tyckte det.

Eftersom det var grundkurs gick vi igenom hur man gör vin och vad det finns för typer av vin, och sedan testade vi vårt doftsinne med Le Nez du vin. Här finns de vanligaste aromerna man påträffar i vin samlade  i små flaskor som man kan dofta på. Ett ofta uppskattat inslag i kursen som deltagarna brukar få kämpa en stund med. Det är nämligen klurigare än man tror att namnge doften man så väl känner igen!

Vi provade sedan ett antal vita viner och försökte hitta samma aromer som i doftflaskorna, t.ex.  honung, citron, ananas och päron.

Ett av de viner jag använde som exempel tyckte jag verkligen var läckert, så vill tipsa om det. Zenato Pinot Grigio från Veneto har de för druvan typiska pärontonerna och är friskt och lättdrucket, ett riktigt bra sällskapsvin eller till lättare sallader. Prisvärt och säkert!

 

image

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: